|
|
|
|
|
Jeg elsker at bade nøgen ved stranden
Jeg elsker at bade nøgen ved stranden
Lidt om mig selv
Jeg hedder Carsten Schou Jørgensen, og jeg er født 22. juli 1952 i Store Heddinge - samme dag som Danny Kaye lagde sig i H. C. Andersens seng i Odense. Min fødselsdag er således det matematiske tegn π (22/7). Jeg er ugift og bor i Roskilde sammen med mine to katte. Her er lidt løst og fast om mit liv og mine interesser, hvad jeg har oplevet, og hvad jeg har beskæftiget mig med gennem årene. Jeg er vokset op i St. Heddinge. Vi boede tre generationer sammen, min søster Elsebeth, min far og mor og min farmor og farfar.
De første ord jeg lærte at sige var »far«, »mis«, »ba« (bil) og »vov«.
De tidligste erindringer jeg har kan dateres til sommeren 1954, da jeg var 2 år. Jeg havde været på ferie i Århus sammen med mine forældre, og bagefter skulle vi til Ærø til min mormor og morfar. Vi sad i toget på vej ned gennem Jylland, og vi rejste dagen før min 2-års fødselsdag. Mine forældre havde købt flere små gaver til mig for at jeg ikke skulle komme til at kede mig på den lange rejse. Først fik jeg een ting, og når jeg var blevet træt af at lege med den, fik jeg en ny ting osv.
Jeg gik i skole i St. Heddinge. Engelsk, tysk og formning var mine bedste fag i skolen, jeg var god til at lære at bruge fremmede sprog som praktisk arbejdsredskab, og jeg havde gode engelsk- og tysklærere, som også lærte mig meget om engelske og tyske forhold. Men jeg ville aldrig kunne lære hverken dansk eller noget andet sprog på gymnasieniveau, og generelt var det ikke fordi jeg klarede mig specielt godt i skolen. Og jeg havde meget svært ved at koncentrere mig om lektierne, så det var oplagt at det ikke var en boglig uddannelse der ventede forude. Men så har jeg senere hen lært utrolig meget ude i "livets skole". Jeg er uddannet teknisk tegner, men har aldrig arbejdet med det, og i en moden alder tog jeg VEUD-uddannelse og fik svendebrev som buschauffør.
Jeg tog lille kørekort og motorcykelkørekort i St. Heddinge, kørekort til lastbil og stor anhænger i Køge, og kørekort til bus på Landtransportskolen. I 2012 var EU-bureaukratiet kommet så vidt at jeg var nødt til at supplere med 'det blå kørekort' til bus.
Jeg kørte bus i 41 år
Jeg arbejdede på et bryggeri, samt kørte last- og varevogn da jeg var ganske ung, og siden 1973 har jeg kørt bus i Roskilde. De første mange år for A. P. Hansen, men siden udliciteringsvanviddet begyndte i 1990 for mange forskellige selskaber, City Trafik, Linjebus, Bus Danmark, Arriva, Wulff Bus, og så til sidst igen Arriva. Jeg var lige netop gammel nok til at komme med i den oprindelige efterlønsordnng, inden det lykkedes de beskyttede politikere i deres elfenbenstårn at afvikle efterlønnen. Især de sidste par vintre har været strenge med væmmelig frost og sne. Kombineret med en køreplan der for alt i verden ikke må kunne hænge sammen skaber disse forhold det totale trafikkaos i store dele af vinterhalvåret. Jeg hader vinterhalvåret med al den modbydelige frost og sne, og det er et trøstesløst syn at se ud på et landskab der er dækket af det væmmelige hvide stads. Og så er det kun en ringe trøst at det skal være politisk korrekt at foretrække årstidernes skiften, fremfor hvis det var sommer hele året. Man burde gå i vinterhi - ligesom bamserne 🤩.
Jeg kørte for A. P. Hansen i 17 år.
I audiens hos Dronning Margrethe
Jeg gik på efterløn i efteråret 2014 efter at have kørt bus i 41 år. Da jeg havde kørt i 40 år fik jeg dronningens belønningsmedalje. Og så var jeg i audiens hos Dronning Margrethe. Så har jeg også oplevet det.
Indkøbsbussen
Som pensionist har jeg fået det job at jeg kører den lokale indkøbsbus med ældre, så de kan komme ud og handle. Jobbet er frivilligt og ulønnet, men så meget desto mindre stressende end et almindeligt job ude på arbejdsmarkedet.Det bedste i forhold til da jeg kørte rigtig bus er at her er der ingen Moviafolk der lusker rundt, liderlige efter 'kvalitetsbrister' som de kan bruge som en (dårlig) undskyldning til at gøre sig til en økonomisk belastning for busselskabet.
Lidt om mine interesser
Jeg holder meget af katte og har haft katte det meste af mit liv. Mine største interesser er nummerpladeforskning, jernbaner, sporvogne, klassiske biler, landkort, rejser, øer og grænser. Af musik holder jeg især meget af gospel og country. Jeg har været medlem af Aagerup menighedsråd. Desuden maler jeg ikoner, og jag her sunget med i gospelkoret »Oh happy day« opkaldt efter filmen af samme navn, der blev optaget i min lokale sognekirke Aagerup.
Når jeg hører musik fra 50'erne eller begyndelsen af 60'erne, eller ser en film fra denne periode, så ser jeg altid for mit indre blik den tid hvor alle danske biler endnu havde lokale nummerplader og nummerplader ikke ustandselig systematisk gik til spilde, og hvor det danske jernbanenet endnu var nogenlunde intakt - kort sagt mens Danmark endnu med nogen ret kunne betegnes som en kulturnation, før primitive og ambitiøse drengerøve fik ødelagt alt det.
Min familie
Regnet efter mine otte oldeforældre er jeg kvart bornholmer (hele min morfars slægt var bornholmere), halvt sjællænder (min farmors forældre var fra Vestsjælland, min farfars far fra Næstved, og min mormors mor var fra Farum), ottendedel fynbo (min mormors far var fra Sydfyn), og ottendedel thybo (min farfars mor var fra Vestervig). Min farfar var født og opvokset i Herlufsholm ved Næstved, min farmor i Mørkøv, min mormor i Gislev på Østfyn, og min morfar i Rutsker på Bornholm. Min mor er født og opvokset i Søby på Ærø, mens min far er født i Nykøbing Falster og havde sin barndom dels i Værslev ved Kalundborg, dels i Brande i Midtjylland. Jeg har især en stor familie af min egen generation på Fyn, og vi mødes som regel til familietræf i Odense en gang om året. Se desuden siden Slægtstavle http://www.123hjemmeside.dk/builder/pages/preview.aspx?pageid=45221501.
Carsten 11 år
Carsten anno 1963. Som barn var min vigtigste yndlingsbeskæftigelse at læse Anders And. Senere begyndte jeg også at interessere mig for andre tegneserier som Asterix og Tintin.
|
|
|
|
|
|